Romka Group: Plug & play φορτιστές ηλεκτρικών μικρών και μεγάλων οχημάτων - Romka Group
  • Ελληνικα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Romka Group: Plug & play φορτιστές ηλεκτρικών μικρών και μεγάλων οχημάτων

Romka Group: Plug & play φορτιστές ηλεκτρικών μικρών και μεγάλων οχημάτων
H φόρτιση και οι φορτιστές είναι στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων όλων όσων σκέφτονται να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ο Koς Ρωμύλος Καρατζάς, CEO της Romka Group απαντά σε όλα τα εύλογα ερωτήματα γύρω από τους φορτιστές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και για το πόσο εύκολοι και ασφαλείς είναι στην χρήση.

Σίγουρο φαντάζει ότι το μέλλον της αυτοκίνησης θα είναι, σε μεγάλο βαθμό, ηλεκτρικό. Οι λόγοι είναι ήδη γνωστοί, είτε πρόκειται για την προστασία του περιβάλλοντος, είτε για οικονομικούς λόγους οι παγκόσμιοι δρόμοι θα κατακλυστούν τα επόμενα χρόνια από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τη χώρα μας να κάνει τα πρώτα σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα αυτοκίνητα λοιπόν θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια την οποία θα παράγουν μία συστοιχία από μπαταρίες λιθίου, οι οποίες θα χρειάζονται τακτικά φόρτιση.

Τι όμως παίζει με αυτή την διαδικασία και πόσο ασφαλής και βολική θα είναι για τον μέσο οδηγό; Και πάνω απ’ όλα, πόσο χρόνο θα χρειάζεται η πλήρης φόρτιση; Στις εύλογες αυτές απορίες απαντά Koς Ρωμύλος Καρατζάς, CEO της Romka Group! Ας δούμε τι μας απάντησε.

Oι τύποι των φορτιστών που διαθέτει η Romka και τα πλεονεκτήματά τους

Διαθέτουμε φορτιστές για πάσης φύσεως οχήματα, ξεκινώντας από τους πιο μικρούς των 7kW και μονής φύσσας, φτάνοντας μέχρι φορτιστές για μεγάλα ηλεκτροκίνητα φορτηγά των 120kW με 4 φύσσες διαθέσιμες. Είτε πρόκειται για φορτιστή συνεχούς τάσης (DC), είτε εναλασσόμενης (AC), είτε μικτής (AC/DC) διαθέτουμε πλήρη γκάμα ηλεκτροφορτιστών.

Τα προίόντα μας διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και όλες τις απαιτούμενες εγγυήσεις. Περαιτέρω αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι οτι αναλαμβάνουμε ολοκληρωμένες λύσεις, κάτι που σημαίνει από την προμήθεια του φορτιστή, την τοποθέτηση του όπου επιθυμείτε, την σύνδεση του στο δίκτυο και την παραμετροποίηση του με λογισμικό ακόμη και απομακρυσμένης πρόσβασης, ούτως ώστε να είναι προσβάσιμος από το κινητό σας. Τα πάντα όλα έτσι όπως αρμόζει για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του πελάτη

Χρόνος φόρτισης & διαδικασία εγκατάστασης wallbox

Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, από την μπαταρία και τον τρόπο τροφοδοσίας της που έχει σχεδιαστεί από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Δική μας μέριμνα είναι να εξυπηρετήσουμε αυτές τις προύποθέσεις όσο καλύτερα γίνεται.

Οι προυπόθέσεις εγκατάστασης ενός wallbox είναι πολύ απλές και δεν περιλαμβάνουν τίποτε άλλο από μια θέση που θα μας υποδείξει ο ενδιαφερόμενος και μια παροχή οικιακού ρεύματος.

Ασφάλεια και φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων

Οι φορτιστές είναι απολύτως ασφαλείς καθότι περιλαμβάνουν όλα όσα χρειάζονται για την προστασία του καταναλωτή, όπως ρελέ διαρροής – διαφυγής, Ρελέ ασφαλείας από Υπέρταση και όλα τα συστήματα εκείνα που αποτρέπουν κάθε πιθανότητα βραχυκυκλώματος.

Έχουν μεγαλύτερα φορτία από την φόρτιση του κινητού σας, καθότι οι μπαταρίες είναι πολύ μεγαλύτερες, ωστόσο με όλα τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν είναι εξίσου ασφαλείς στην πράξη.

Πόσο κοστίζει η φόρτιση;

Αυτό εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όπως τι συμφωνία έχετε με τον πάροχο του ρεύματος σας, αν έχετε δική σας παραγωγή ρεύματος (πχ Φωτοβολταικά) και άλλα πολλά.

Τι ψάχνει το καλά «διαβασμένο» κοινό & ποιο το “αύριο” του τομέα

Όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγοράζει το κοινό είναι πλήρως ενημερωμένο. Όσον αφορά τους φορτιστές είναι λιγότερο ενημερώμενο καθότι όπως σε όλες τις άλλες συσκευές, όπως πχ κινητά, δεν ασχολείται παρά μόνο με τον τρόπο που θα το κουμπώσει στην πρίζα. Απο κει και πέρα είναι δική μας δουλειά να γίνονται όλα αυτόματα και με ασφαλή τρόπο

Όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των Γερμανικών και των Ιαπωνικών, ήδη παράγουν αρκετά μοντέλα τους μόνο με αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστές και σε δέκα περίπου χρόνια, όποιος κυκλοφορεί με αυτοκίνητο που διαθέτει κινητήρα εσωτερικής κάυσης, θα είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να εισέρχεται σε κέντρα πόλεων.

2 λόγια για την Romka Group

Η εταιρεία μας μετράει πλεόν 25 χρόνια πορείας στην Ελληνική και Ευρωπαική αγορά. Μέσα από όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όλες οι εταιρείες του πλανήτη από το 2009 και μετά, κατάφερε να βγει πιο δυνατή δημιουργώντας πολύ ισχυρές συνεργασίες και ένα δίκτυο πελατών και συνεργατών που πλέον εκτός της Ευρώπης, εκτείνεται κ σε άλλες ηπείρους.

Μοναδική μας μέριμνα παραμένει η απόλυτη ευχαρίστηση του πελάτη όσον αφορά τα προίόντα κ τις υπηρεσίες μας. Για μας ο πελάτης ήταν, είναι και θα είναι πάντα εκείνος του οποίου οι επιθυμίες πρέπει να εκπληρωθούν στο 100%

Πηγή: autotriti.gr

Συγκρίνετε